Israel finansierar IS (genom köp av olja från ISIS-ockuperade områden) och Sverige mörkar detta?

 

Den Sionistiska politiska staten (Israel, bildad 1948) skor sig och medverkar aktivt till den stora migrationen (från regionen av Kristna och Islamiska araber) till Europa jämte att IS (ISIS) kan genom denna finansiering av upprätthållandet av vapenmakt och inte någon i världssamfundet tycker det är anmärkningsvärt?

Israel största köparen av olja från IS

Denna artikel har skrivits av journalisten och översättaren Åke W Bergh, som förstärkt bloggen medolika inlägg, senast om Gladio och om Ukraina. Det är alltså inte bara Turkiet och olika EU-stater (enligt uppgifter från EU:s Bagdadambassadör förra hösten) som tjänar pengar på billig olja som IS stulit och som finansierar IS verksamhet. Och 19/11 publicerade jag blogginlägget ”Israel vill annektera Syriens Golanhöjder efter oljefynd” (http://jinge.se/mediekritik/israel-vill-annektera-syriens-golanhojder-efter-oljefynd.htm). Hur inköpen och stödet till IS fördelar sig mellan Israel, Turkiet och EU-länder vet jag dock inte. Parollen i praktiken är uppenbarligen ”Kampen för att stödja IS”.

Artikeln
Alltmedan ryssarna hånas av neoconsiten Slate för sina avslöjanden om den omfattande oljesmugglingen från Syrien återger israeliska Globe – Israel´s Business Arena utan omsvep att Israel är storkund av stulen olja, vederbörligen utskeppad från Turkiet till reapris.
(ingressbild syriskt oljefält)
Israel olja 151206

Direkt översättning notis i israeliska Globe http://www.globes.co.il/en/article.aspx?did=1001084873 : ”Kurdiska och turkiska smugglare transporterar olja från ISIS-kontrollerade territorier i Syrien och Irak och säljer den till Israel, enligt flera rapporter i arabiska och ryska medier. Uppskattningsvis 20,000-40,000 fat olja produceras dagligen i ISIS-kontrollerade områden och genererar 1 till 1,5 miljoner dollar dagligen för terroristorganisationen. Oljan utvinns vid Dir A-Zur i Syrien och två fält i Irak och transporteras till den kurdiska staden Zakhu i gränstriangeln Syrien, Irak och Turkiet. Israeliska och turkiska förhandlare kommer till staden och väl överens om priset smugglas oljan till den turkiska staden Silop i kurdiska områden i Irak och säljs för 15-18 dollar per fat (WTI och Brent Crude säljs för närvarande för 41 till 45 dollar per fat) till den israeliska mäklaren, en man i 50-årsåldern med dubbelt grekiskt-israeliskt medborgarskap kallad Dr Farid. Han låter transportera oljan via flera turkiska hamnar för export, med Israel bland de mest populära slutmålen. I augusti rapporterade brittiska Financial Times att Israel erhåller 75% av sina oljeleveranser från irakiska Kurdistan. Mer än en tredjedel av sådan export går via turkiska hamnstaden Ceyhan, beskriven som utskeppningshamn för ISIS-smugglad råolja.”


Således, laglösheten är total och man bryr sig inte ens om att dölja fakta. Rena vilda västern och ingen sheriff i stan. Israel och USA gör som man behagar. När en irakisk regeringsledamot i dagarna kontaktade lokal USA-militär för att stoppa stölderna i områden där irakisk olja stjäls lika ohämmat fick han till svar att transporterna var ”civila” och man kunde inget göra(!)
Ryssarna hävdar att inga amerikanska flyginsatser mot oljesmugglingen skett och de bilder från påstådda USA-attacker som presenterats i amerikanska medier är direkt kopierade från ryska videopresentationer. Inga internationella lagar gäller, inte ens den av USA så omhuldade copy right- eller upphovsrätten (vilken som minimum kräver att källa tydligt anges). Som en tröst uppskattar ryssarna att oljesmugglingen från Syrien halverats sedan de första flygbombningarna inleddes för drygt två månader sedan.
Vidare rapporterar Gilbert Doctorow (European Coordinator of The American Committee for East West Accord) i Russia Insider om hur den tvådagars briefing om oljesmugglingen i Syrien och Irak som hölls i Moskva runt 2 december i stort sett ignorerades av västmedia. Första dagen inför inbjudna militärattachéer från samtliga ambassader i Moskva, med president Putin som öppnings- och avslutningstalare. Rysk TV bevakade evenemanget och visade attachéer flitigt antecknande och rakt av fotografera de omfattande storbildspresentationerna.
Lika fullsatt dagen efter med rader av fotografer och hundratals journalister i bänkarna. Men uppenbarligen ingen enda från väst, för media-blackouten var närmast total – inget nyhetsorgan vare sig i USA eller Europa rapporterade avslöjandena. Undantaget möjligen Frankfurter Allgemeine Zeitung, från första dagen, viket antyder material tillställt av tyska militärattachén man bara inte hade mage att refusera. När USA sitter med skägget i brevlådan efter alla fundamentala lögner och bedrägerier gäller damage control. Det bästa man fått ihop hittills är alltså att inte bry sig, att betrakta oljestölderna som ”insignificant”, obetydliga. Att se det hela som en icke-händelse, ett sandlådegräl mellan Putin och Erdogan. Ömsesidiga beskyllningar som bara distraherar, sammanfattar Slate lättvindigt sin betraktelse. Distraherar från vad framgår dock inte. Skandalen ska tystas ner. Mediekonsumenterna i väst behöver inget veta.
Men uppgifter läcker i amerikanska medier, om än inte de största. Söndagen den 6 december redovisar t ex Yahoos nyhetssite den senaste ordväxlingen mellan Moskva och Washington. Men Washington fortsätter att blåneka och bagatellisera den storskaliga plundringen, trots Moskvas överväldigande belägg för kilometerlånga karavaner av tankfordon ( lär röra sig om totalt 8 500) med olja ständigt rullande från Syrien via den turkiska gränsen och vidare till turkiska hamnar.
(Bild syrisk råbomull)
Israel-olja bomull 151206
Bör tilläggas: all plundring av ockuperat område är strikt förbjuden enligt internationell lag. Till syrisk olja som nu säljs till underpris utomlands ska läggas allt från syrisk råbomull till stulna antikviteter. I näst största staden Aleppo, Syriens industriella centra nära gränsen till Turkiet uppges hela fabriker ha demonterats för bortforsling norrut.

http://jinge.se/mediekritik/israel-vill-annektera-syriens-golanhojder-efter-oljefynd.htm

i Andra om: ,, , , , ,, , Syrien, , , , , ,

Turkiet i Irak-krig för att rädda oljetransporter Iraks preimärminister Expressen 2/12 Sputnik Ab 2/12 Russia Today http://www.expressen.se/nyheter/nato-okar-militara-stodet-till-turkiet/Expressen 30/11 Intervju med Erdogan Turkiets roll som stöd till terrorismen Vill Turkiet stänga Bosporen? Nyhetsbanken I Nyhetsbanken II Consortiumnews 25/6 Pål Steigan 26/6 Blogginlägg 26/8 2014 Blogginlägg 29/7 2015 Counterpunch 24/11 2015 Express 25/11 DWN 29/10 Pål Steigan 1/11 Jan Guillou i Ab Bärgslagsbladet Arboga Tidning 27/10 Professorsblog 28/10 Pål Steigan 23/10 Putin talar med Saudiarabiens kung

3 jun 2016